www.moncsilap.hupont.hu

Hellosziaa*-*

EGRES LEVES 

Hozzávalók:
1/2 kg egres 
1 csm vaníliás vagy tejszínes pudingpor 
1 doboz főzőtejszín 
cukor, ízlés szerint 
1/2 dl fehérbor

Elkészítés:
Az egrest megtisztítjuk. Fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főni tesszük. Közben a pudingport elkeverjük a főzőtejszínnel. Amikor puhára főtt a gyümölcsünk hozzáadjuk az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot, a fehérbort. Miután felforrt hozzáadjuk a tejszínes pudingport. Állandó keverés mellett újra felforraljuk. Hidegen kitűnő hősítő. 

TÖLTÖTT FASÍRT 

Hozzávalók:
70 dkg sertéshús 
5 tojás 
40 dkg parasztkolbász 
2 zsömle 
2 dl tej 
1 fej vöröshagyma 
3 gerezd fokhagyma, 
pirospaprika, 
őrölt bors, 


Elkészítés:
A zsömléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk és összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóval, borssal és 1 felvert tojással. A húsból cipót formálunk közepébe nyomjuk a kolbászt és a 3 megtisztított, főtt tojást. 

A fasírtot olajozott tepsibe helyezzük, 1 egész tojással megkenjük a hús tetejét, forró sütőbe tesszük és pirosra sütjük. 

SÜLTRIZS 

Hozzávalók:
20 dkg teljesen megfõzött rizs 
3 ek olaj 
4 gombafej 
3 zöldhagyma 
3 tojás 
5 dkg füstölt sonka 
1 ek szójamártás 
1 marék zöldborsó

Elkészítés:
A zöldhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk, a borsót megfõzzük, a tojásokat fölverjük. 
Egy serpenyõt a tűzön átmelegítünk, amikor forró, beleöntjük az olajat, ha forró megforgatjuk benne a zöldhagymát és a gombát, harminc másodpercig. Beletesszük a sonkát , majd 2 perc múlva a szójamártást. Hozzátesszük a rizst, a borsót, beleöntjük a tojást, és kis lángon összekeverjük, ha a tojás megsült forrón tálaljuk. 

SALÁTAFŐZELÉK 

Hozzávalók:
4 fej friss saláta 
4 dl tejföl 
3 evõkanál finomliszt 
3 evõkanál étolaj 
2 cikk fokhagyma, vagy 2-3 friss fokhagyma levél 
1 fej vöröshagyma 
1 csokor friss, kaporlevél 
só, pirospaprika

Elkészítés:
A salátát leveleire szedve, gondosan megmosom. Az olajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, leveszem a lángról, megszórom pirospaprikával, kevés vizet teszek hozzá, belerakom a salátaleveleket, az apróra vágott kaprot, fokhagymát. Megsózom és annyi vizet öntök még rá, hogy megfõjön benne a saláta. A három evõkanál lisztet fokozatosan elkeverem a tejföllel. Szükség szerint kevés vízzel hígítom, majd ha a saláta már megfõtt, beleöntöm a habarást. Együtt felforralom, ha szükséges, még ízesítem. 

Langyosan adja ki minden zamatát ez a remek salátafõzelék. Magán viseli a tavasz üdeségét. Dúsíthatjuk tejföllel, tehetünk rá többféle feltétet is. 

Bármilyen feltéttel kínáljuk. 

KALÁCS 

Hozzávalók:
1 kg liszt 
8 evőkanál cukor 
2 kk. só 
2 dl olaj 
10dkg élesztő 
6 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, sóval, olajjal egy nagyobb tálba tesszük.Élesztőt felfutatjuk ha már szépen feljött hozzá öntöm a tálba lévőkhöz és jól bedagasztom. Mikor megkelt 4 részre osztjuk és külömböző töltelékkel megtöltjük.A tetejüket tojássárgájával megkenjük. 200 fokon 20 percig sütjük. Túróval és mazsolával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 60 perc 

ALMÁS-KRÉMES SÜTI 

Hozzávalók:


Piskóta lapokhoz(1 sárga- 1 kakaós): 
2x4 db tojás, 2x0.12 kg kristálycukor, 2x 0.16 kg liszt, 
2x0,025 l olaj, 2x1 cs sütőpor, 2x0.025l tej, 1x0.02 kg kakaópor 
Krémhez: 
1.0 kg alma, 0.05 kg vaj, 0.08 kg kristálycukor, 1 db resz.citromhéj, 
2.5 cs v.puding főzős, 1.0 l tej, 0.14 kg kr.cukor, 2 cs van.cukor, 
1 cs zselatin, 0.25 kg margarin, 0.5l habmester, 0.15 kg étcsoki, 
0.025 l olaj,

Elkészítés:


Nagy gáztepsiben sütünk egymás után sárga és kakaós piskótát. 
Az almákat nagy lukú reszelőn lereszeljük vajon megpároljuk ,tüzről lehúzva hozzá adom a reszelt citromhéjat és a kristálycukrot hagyom kihülni. A pudingport a tejjel összefőzöm még forrón hozzá adjuk a kristálycukrot és a vaniliát valamint 0.2l vizben kiforralt zselatin oldatot majd az egészet kihütöm .Ekkor rakjuk hozzá az almát,a habosra kavart margarint és a felvert habmestert. 
Töltése: A tepsibe vissza rakom a sárga lapot rásimitom a tölteléket majd a csokoládéval bevont kakaós piskótát amit már felkockázva rakok rá, berakom a hütöbe 4-5 órára és szépen alaktartóan lehet szeletelni. 


HA SZERETNÉTEK MÉG VALAMIT ELKÉRNI, VAGY ESETLEG LEÍRNI NEKEM, AKKOR ÍRD MEG A FACEBOOK/MONCSILAP.HUPONT.HU-RA!KÖSZI..:) 

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 41
Heti: 66
Havi: 204
Össz.: 77 318

Látogatottság növelés
Oldal: Néhány recept, ha főzni vagy sütni szeretnétek
www.moncsilap.hupont.hu - © 2008 - 2024 - moncsilap.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »